Spletni seminar učinkovitega učenja

Spoznajte učinkovit SISTEM UČENJA za le 110€ 73€

Proces šolanja je zahteven. Učenci se morajo naučiti ogromnih količin snovi v kratkem času, na koncu pa je njihovo znanje še ocenjeno. 

Če temu dodamo še dejstvo, da je ogromno snovi neuporaben balast, ki nima praktične vrednosti v resničnem življenju, potem lahko razumemo, da ima veliko mladih do učenja in do šole odpor. 

V zadnjih nekaj letih sem kot psiholog pri svojem delu srečal številne učence, ki so bili zmedeni in obupani. Niso bili kos velikim količinam snovi, sovražili so “piflanje na pamet” in doživljali so intenzivne strahove pred vsakim preverjanjem znanja. Starši so jim poskušali pomagati po svojih najboljših močeh. 

Kje je težava?

Večina šol se ne ukvarja s tem, kako se njihovi učenci učijo, zato to postane problem otrok in staršev. 

95% staršev, s katerimi sem bil v zadnjih letih v stiku, ne pozna učinkovitih principov učenja. Zaradi tega svojim otrokom in mladostnikom poskušajo pomagati s splošnimi in neresničnimi prepričanji o tem, kako učinkovito učenje izgleda:

– “več se uči”
– “podčrtuj si”
– “delaj zapiske”
– “uči se sproti”

 

Večina teh nasvetov ni slabih, a vsako strategijo učenja moramo dobro razumeti, jo uporabiti na učinkovit način. Delanje zapiskov je lahko zelo učinkovito, če pa jih ne znamo delati, je to ogromna potrata časa in energije.

Učenci se lahko trudijo po svojih najboljših močeh, a dokler uporabljajo neučinkovite načine učenja, je njihova sposobnost učenja zelo omejena. 

Obstajajo principi učinkovitega učenja, ki lahko učenje pospešijo, poenostavijo in naredijo bolj naravno. Ne gre za čarobne tehnike, ki omogočajo rezultate brez truda, temveč za strategije, ki temeljijo na razumevanju delovanja človeškega spomina. 

Zakaj bi morali starši poznati učinkovito učenje

Ker največji napredek naredijo tisti učenci, ki jim pri vpeljavi novih načinov učenja pomagajo starši.

 

Ko pride do učenja, običajno precenjujemo samokontrolo učencev. V praksi opazimo, da otroci in mladostniki, ki jih naučimo učinkovitega učenja, nekaj časa vztrajajo pri novih načinih, sčasoma pa se vrnejo na stare, ki so jih bili vajeni od prej. Zakaj? Pogosto zato, ker je bolj udobno delati na način, ki so ga dolgo časa vajeni, kot se potruditi in osvojiti nove načine, tudi če so ti bolj učinkoviti. 

 

Če kot starš poznate principe učinkovitega učenja, lahko svojim otrokom nudite ustrezno podporo in jim pomagate pri premagovanju šolskih izzivov. Če principov ne poznate, pa pogosto postanete del začaranega kroga, ki na dolgi rok vodi k odporu do šole in do učenja nasploh.

Seminar učinkovitega učenja za starše

V zadnjih nekaj letih sem pri delu s svojimi klienti izpopolnjeval sistem učenja, ki je enostaven, razumljiv in praktično uporaben. Sistem temelji na razumevanju delovanja človeškega spomina zaradi česar je učenje učinkovitejše in bolj enostavno. 

Delavnica je namenjena staršem, ki:

  • želite svojim otrokom nuditi podporo pri učenju in šolskih izzivih
  • otrokom želite pomagati s preverjenimi strategijami učenja in ne z nasveti, za katere mislite, da so pravilni
  • pri svojih otrocih opažate odpor do šole in učenja
  • verjamete, da so vaši otroci sposobni boljših rezultatov, kot jih trenutno dosegajo.

Na dvourni spletni delavnici učinkovitega učenja boste spoznali:

– psihološke zakonitosti učinkovitega učenja

tehnike učenja, prilagojene specifični snovi

tehnike uravnavanja pozornosti

pomembne dejavnike, ki vplivajo na spomin in učenje

uporaben sistem učinkovitega učenja, ki zajema korake od začetka do konca učnega procesa

Razumevanje, ki ga boste pridobili na delavnici, vam bo pomagalo vaše otroke bolj samozavestno usmerjati, saj bo vaše znanje temeljilo na dokazanih psiholoških principih.

V praksi se je izkazalo, da otroci ob upoštevanju sistema učenja postanejo pri učenju bolj samozavesti, saj imajo občutek usmerjenosti in podpore. Posledično si pri učenju dovolijo biti bolj kreativni in sčasoma začnejo sistem učenja prilagajati svojim lastnim značilnostim. Prav tako potrebujejo vedno manj vaše podpore, saj jim priučene strategije učenja postanejo povsem naravne.

Shopping Cart