Kako poteka hipnoterapevtsko srečanje?

Kako poteka hipnoterapevtsko srečanje?

Prvo srečanje je namenjeno pogovoru o vaših željah, pričakovanjih, ciljih, ki si jih želite doseči in problemih, ki si jih želite odstraniti oziroma zmanjšati. Da lažje načrtujeva nadaljnje delo, izvedeva nekaj preprostih vaj, s katerimi ugotoviva, kakšne kvalitete je stanje hipnoze, ki jo na začetku dosežete, vi pa spoznate, kakšno pravzaprav je stanje hipnoze.

Kako bo hipnotiziran/a?

Z vašim prostovoljnim poslušanjem mojega govora, v katerega vpletem povabila k osredotočanju na prijetne občutke in miselne podobe, boste v sebi vzbudili stanje globoke telesne in duševne sprostitve. Z različnimi tehnikami se to stanje še okrepi, se ga spoznava, nauči se ga nadzorovati in ga uporabljati. Uporabi se različne hipnoterapevtske tehnike, ki so namenjene doseganju ciljev, za katere sva se predhodno dogovorila. Ko se hipnozo zaključi se vrnete v popolnoma budno stanje sposobni, da povsem normalno nadaljujete svoj dan. Lahko bi rekli, da se iz stanja popolnoma »prebudite«, čeprav izraz ni najbolj primeren, saj se v hipnozi ne spi.

Koliko srečanj je potrebnih?

Na to vprašanje ni enostavnega odgovora. Nekaterim oseba zadostuje že eno samo srečanje, večina ljudi pa opaža, da so učinki po večkratnih (približno petih) srečanjih močnejši. Predvsem pa je število srečanj odvisno od vas. Običajno sami zase najbolje vemo, kdaj smo dosegli želene spremembe in takrat se običajno terapija zaključi. Pogosto se ljudje odločajo za ponovne obiske na daljša časovna obdobja. Z njimi zagotovijo utrditev doseženih pozitivnih vzorcev.

Share on Facebook